Logo Kraan Groenvoorziening Portfolio Pagina b

kraan groenvoorziening

kinderrevalidatiespeeltuin bij de sint maartenskliniek

VVB BV Waddinxveen - Kraan Groenvoorziening - Speeltuin Sint MaartenskliniekProject: kinderrevalidatiespeeltuin
Realisatie: 2020
VVB Bedrijf: Kraan Groenvoorziening

 

Van Vliet Bedrijven realiseerde bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen een prachtige kinderrevalidatiespeeltuin op het binnenterrein

 

sint maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is opgericht in 1936. De kliniek heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen in het bewegingsapparaat. Daartoe heeft de kliniek zich gespecialiseerd in Orthopedie, Reumatologie en Revalidatiegeneeskunde. De kliniek kent 4 locaties, waarvan de vestiging in Nijmegen de hoofdlocatie is.

 

kinderrevalidatie

In het revalidatiecentrum revalideren per jaar 4000 volwassenen en kinderen na een ongeluk, een hersen- of hartaandoening of een amputatie. Het doel is deze mensen te leren al hun mogelijkheden te benutten zodat ze zo goed mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij. Zelfstandigheid en sociale participatie zijn daarbij kernbegrippen. (bron: wikipedia)

Kinderrevalidatie neemt een speciale plek in in de Revalidatiegeneeskunde. De Sint Maartenskliniek werkt daarbij zelfs samen met scholen. Kinderen die op de speciale scholen zitten volgen de behandelingen van de Sint Maartenskliniek zoveel mogelijk onder schooltijd, geïntegreerd in het schoolprogramma. Voor deze groep kinderen is er een individueel onderwijs- en behandelplan.

 

revalidatiespeeltuin

De Stichting ‘Mijn Liefste Wens’ hielp de Sint Maartenskliniek met de realisatie van een kinderrevaladatiespeeltuin. De speeltuin biedt uitdagende speeltoestellen waarmee kinderen met hun behandelaars kunnen oefenen. De speeltuin is echt een onderdeel van het revalidatieproces. Het doel is duidelijk: kinderen met een beperking de kans geven om spelenderwijs te leren bewegen.

Van Vliet Bedrijven realiseerde de speeltuin. De aanleg was nog een hele uitdaging omdat alle materialen, speeltoestellen en machines over het dak naar de binnenplaats moesten worden gehesen.

Maar het resultaat mag er zijn!

mert weten over onze speeltuinen?

U bent van harte welkom bij Kraan Groenvoorziening voor een vrijblijvend gesprek.

Mail naar: marco@vvb.eu
Een beller is uiteraard sneller: (0182) 63 15 50

terug naar de projectenpagina
VVB BV - Van Vliet Bedrijven Waddinxveen - Marco van Vliet

Marco van Vliet
Vertegenwoordiger Kraan Groenvoorziening