Logo Van Vliet Civiele Techniek Portfolio Pagina b

van vliet civiele techniek

rioolreparatie kerkweg-west waddinxeen

VVB BV Waddinxveen - Van Vliet Civiele Techniek - Riolering Kerkweg WestProject: Rioolreparatie
Realisatie: 2020
VVB Bedrijf: Van Vliet Civiele Techniek

 

Van Vliet Civiele Techniek repareerde het riool aan de Kerkweg-West in Waddinxveen

 

problematiek

In de weg ter hoogte van de Apotheek ontstonden gaten in het wegdek (zg sinkholes). Dit kwam door de problematiek in het onderliggende onderheide hoofdriool. Er werd geconstateerd dat de gaten tot onder de fundatie van het riool liepen. Wegstromend water uit het riool waardoor er een ruimte ontstond onder de onderheide fundatie. Een test met kleurstof gaf aan dat het water in een nabij gelegen sloot stroomde. Ook werd er zand meegevoerd.

De problematiek is een bekend verschijnsel in Waddinxveen. De bodemdaling en de daaruit voortkomende verzakkingen veroorzaakt soms ruimtes onder onderheide rioolfunderingen, zeker wanneer er geen afvloeiing naar lager gelegen sloten aanwezig is.

Door Verandering van waterspanning in de grond in het hangende gedeelte naast de rioolbuis valt het naar beneden in het holle gat onder de fundatie en ontstaat er dus een sinkhole.

 

werkzaamheden

Om stroming onder de fundatie tegen te gaan besloten we een stalen damwand te plaatsen. De damwand werd door de bestaande buis heen gebracht. Daarvoor was het uiteraard noodzakelijk de bestaande rioolbuis door te zagen.

Uiteraard konden de werkzaamheden alleen droog en veilig worden uitgevoerd in een werkkuip voorzien van stalen damwanden. In de droge bouwkuip hebben we de bestaande rioolbuis dus doorgezaagd, een stalen damwand geplaatst. De rioolbuis hebben ver vervolgens door de damwand heen gevoerd en vast gelast.

De Kerkweg-West in Waddinxveen is nu weer een stuk veiliger geworden.

meer weten over civiele techniek, cultuurtechniek en rioleringen?

U bent van harte welkom bij Van Vliet Civiele Techniek voor een vrijblijvend gesprek.

Mail naar: info@marco@vvb.eu
Een beller is uiteraard sneller: (0182) 63 15 50

terug naar de projectenpagina
VVB BV - Van Vliet Bedrijven Waddinxveen - Marco van Vliet

Marco van Vliet
Vertegenwoordiger Van Vliet Civiele Techniek